21 September 2015

Blog week indeling

Vandaag heb ik echt het meest stomme rooster ever op school. Van 10:00 tot 10:45 en daarna van 13:45 tot 14:30 pfff hatelijk zulke roosters. Ach ja ik kan tenminste nu thuis zijn en wat bedenken over de volgende blog post en over het YouTube filmpje wat ik nog moet editen. Ik ben al heel erg lief voor mezelf geweest en heb een heerlijke smoothie gemaakt van aardbeien, frambozen en van bosbessen. Maar ik wil het eigenlijk hebben over twee nieuwe notitie boekjes die ik veel ga gebruiken.Ik heb er twee leuke notitie boekjes bij gekocht die ik ga gebruiken als blogboekje en ideeën boekje. Het was een beetje de bedoeling dat ik een betere planning zou krijgen aangezien ik vaak in tijd nood kom om een blogpost te schrijven. Vandaar dat ik 2 nieuwe boekjes heb gekocht die ik veel wil gaan gebruiken. Ik heb een klein boekje (A6) voor het opschrijven van ideeën en een groter boekje van A5 formaat voor het opschrijven van samenvattingen voor mijn blog posts.
Dit is het boekje van A6 die ik heb gekocht. Ik heb deze bij de hema gekocht voor € 0.80 !!! Ja deze is heel erg goedkoop! Ook heel erg fijn omdat deze een harde kaft heeft en dus makkelijk mee kan zonder dat deze dubbel vouwt of bladen vouwt. Dit boekje past overal in en handig mee te nemen in een tasje. Deze wil ik gaan gebruiken als ik nieuwe aankopen heb gedaan om nog wat extra dingetjes erover op te schrijven. Als ik informatie zie over een product of item schrijf ik dat hier in op dan hoef ik niet thuis nog helemaal op te gaan zoeken wat dat ene product nou koste of wat de inhoud er van was. In vergelijking met het A5 schriftje is deze nog helemaal niet gepimpt. Ik ga deze niet te uitbundig pimpen alleen een leuk tekeningetje erop plakken met "Ideeën boekje"erop en misschien een paar leuke kleine stickers. Ik had al een soort Ideeën boekje alleen dat was een dagboekje dus als je daar mee rond loopt en erin schrijft ziet er dat heel raar uit... zeker op school heb ik al een aantal keer gehoord waarom dat ik met een dagboek rond loop. Vandaar dit kleine boekje.Met dit boekje wil ik gaan proberen om mijn doel van 1 blog post per dag waar te laten worden. Vandaar dat ik heb boekje One post a day heb genoemd. Deze was €1,- en ook bij de Hema gekocht. Dit is een A5 boekje met een harde kaft en dus ook weer heel erg fijn om mee te nemen. Ik heb hem ook al een klein beetje gepimpt alleen wil ik er nog een klein figuurtje op plakken die ik zelf heb getekend. Ik heb leuke stickers gevonden bij de Zeeman die ik leuk vond om erop te plakken. Heel het hawaii thema vond ik ook wel erg leuk aan het boekje. Dat geeft toch net weer die zomerse sfeer terug.


In dit boekje ben ik al begonnen met schrijven. Het idee was dat ik allemaal samenvattingen ga schrijven over wat ik allemaal in een blog post wil hebben. Dat is ook wat je op de rechter pagina ziet, die is van wat ik nu aan het typen ben. Ik schrijf er ook bij wat voor label/categorie deze krijgt en eventueel kleine benodigdheden. De pagina's zelf zijn ook erg leuk met een klein ananasje rechts onderin. Het is voor mij ook precies genoeg om op te schrijven wat ik nou allemaal wil gaan schrijven.
Ik heb voor mezelf ook een leuke info pagina gemaakt met alle categorieën waar mijn posts over gaan, de week indeling, op welke datum een speciale column komt en met alle blogs die ik leuk vind. Ik vond het wel leuk om er washi tape op te plakken en ik kwam er toen achter dat het dezelfde tape is als het boekje zelf, dus dat was wel toevallig.
Wat ik met de week indeling bedoel is dat ik voor mezelf ga afspreken welke dag ik wat doe. Zo word het georiënteerd en weet iedereen welke dag wat komt. Dus als je dol bent op DIY posts kijk je op Vrijdag, etc. De week indeling is als volgt:

 • Ma: Niks of een kleine post:
  Vaak ben ik pas laat uit op maandag en heb ik 's avonds dat ik naar toneel moet. Ook moet ik mijn huiswerk maken en heb ik projecten voor school. Dus dan word het vaak een kleine post of niks. Misschien dat het een post word over hoe mijn weekend eruit zag en wat ik de rest van de week wil gaan doen.. maar dat ga ik nog kijken.
 • Di: Beauty:
  Beauty is een geliefd onderwerp en kan gaan over make-up, huidverzorging, nagels, etc. Iedere keer wil ik het over iets anders gaan en ik wil het veel laten afwisselen. Er kunnen reviews komen, top 10 producten, merk test, en nog veel meer. 
 • Wo: Fashion:Ook fashion is een leuk ding. Wat ik met deze dag wil gaan doen is kijken wat ik de hele week aan heb gehad, fashion buys, nieuwe trends en de laatste catwalk mode. Deze kan ook veel verschillen wat ik ga schrijven alleen vaak zal het zijn wat ik die week heb gedragen.
 • Do: Personal:
  Deze dag zal over mij gaan. Wat vind ik leuk, wat is mijn ding, hoe ziet mijn leven eruit, waar heb ik hekel aan, etc. Er komen foto logs, tags, video's, en nog veel meer.
 • Vrij: DIY:
  Vrijdag komen de leukste dingen voorbij die je zelf kunt maken. En dan is het vaak 3D maar soms komen er ook nog how to draw dingen voorbij. Dit is dus een hele creatieve dag. 
 • Za: Food:
  Een van mijn lievelings-dingen in het leven: ETEN! Deze dag begint voor mij vaak om 5:30 ik moet dan werken en omdat ik dan al de hele dag bij de bakker heb gehangen leek het me leuk om verschillende recepten te geven en leuke weetjes over eten.
 • Zo: Lifestyle:Hoe leef ik?, wat gebruik ik daarvoor?, kan ik iets veranderen? allemaal vragen die zo beantwoord kunnen worden. Alles over verschillende levensstijlen over mij, anderen en in het algemeen.

Ik hoop dat ik zo veel meer tijd kan besparen en dat het een stuk beter gaat met iedere dag een post schrijven. Ik ben ook veel actiever op Instagram en Snapchat (Farieku). Dat kan heel makkelijk gecombineerd worden met school, zeker snapchat.

Misschien komt er vandaag nog wel een post over mijn notitie boekjes obsessie. Maar ik ga eerst nog even stofzuigen en nog even voor een uurtje naar school...... sljrosiudfk whaaaaa ..... wil niet haha maar goed het moet. 

Love,
Maud 
1 comment:

Chelsey Meijners said...

Leuk en succes! Ik houd alles bij in Wunderlist en heb een bestandje aangemaakt in Excel waarin ik een planning bijhoud. Ook erg handig x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...