22 September 2015

Notitie boekjes liefde

Eigenlijk wilde ik een artikel schrijven over een gezichts-masker maar ik kwam er dus achter dat ik die al een keer had gedaan... Sh*t! Dus toen ik eenmaal klaar was met typen moest ik weer overnieuw beginnen. Dit was het enige wat ik had voorbereid dus ik ga het dan maar hebben over wat ik met notitie boekjes heb.


Al van kleins af aan ben ik dol op notitie boekjes. Ik gebruikte ze vooral om kleine strips in te maken of in te tekenen. Ook op school werden ze helemaal vol gekliederd met lelijke kleine tekeningetjes of ik oefende met schrijven. Ik gebruik tegenwoordig ook mijn oude dagboeken als notitie boekjes omdat ik er anders niks mee doe. Het clowntjes boekje is al heel oud en heb ik van mama gekregen. Daar hebben wij er 2 van een voor mij en een voor mijn moeder om er toen in te schrijven. Bij mij staat er alleen nog steeds niks in en die van m'n moeder is al helemaal vol. Vooral met wat ik allemaal heb gedaan.
Laatst heb ik er enorm veel weg gedaan. Deze waren kapot, oud. vielen uit elkaar of waren gewoon lelijk. Deze op de foto heb ik nog over +2 kleine boekjes alleen die zaten nog in mijn kluisje op school. Op school worden ze ook dood gegooid met mijn boekjes. Ik gebruik ze voor op school notities te maken, samenvattingen te schrijven of om mijn blog bij te houden :)
Ik ben nog op zoek naar wat leuke nieuwe boekjes, deze voor: Recepten, goals, to do en DIY ideeën.


Dagboeken vind ik vaak fijn om te gebruiken. Ze hebben veel meer bladzijdes, kunnen op slot zodat de bladen niet kreuken en je hebt hele leuke designs erop. Het enige wat jammer is is dat ik deze niet echt op school kan gebruiken. Het kan wel maar dan kijken ze je raar aan omdat je in een dagboek schrijft. Ik heb vroeger nooit in een dagboek geschreven. Vaak had ik daar het geduld niet voor, en nog steeds niet als het gaat om emoties en gevoelens op te schrijven.Notitie boekjes heb je ook in alle vormen en maten! Dat vind ik heel erg leuk aan dit soort boekjes. Je kunt hele leuke kopen bij de Hema, Xenos, Action en vooral in van die kleine souvenir winkeltjes. Van die simpele boekjes vind ik ook heel leuk. Zeker als ze helemaal egaal zijn met een harde kaft. Dan kun je ze ook zelf helemaal pimpen en ze ook je eigen maken zoals 3D vormen erop maken, tekeningen erop plakken, vol schrijven met teksten en een stoffen kaft erop maken.

Zelf vind ik A5 schriften het fijnst. Die zijn niet te groot, kun je makkelijk meenemen en daar heb je vaak ook het meeste keuze in. Mijn favoriete boekjes zijn van de Hema, most cutest en een aantal waar ik de naam niet van weet. Maar er zijn heel veel leuke winkeltjes waar je notitie boekjes kunt kopen,


Wat kun je zoal in een notitie boekje kwijt? VEEL! Vaak is het zo dat als je een bepaald onderwerp hebt zoals recepten, daar een speciaal boekje voor hebt. Ik heb er ook nog een aantal nodig dus ik ga binnenkort op koopjes jacht. Als ik naar Amsterdam ga of naar een andere grote stad, kijk ik vaak in kleine, rommelige winkeltjes die eruit zien of dat ze leuke dingen hebben. Vaak heb je in zulke winkeltjes hele leuke boekjes.
Maar wat zijn nou manieren waarop je ze kunt gebruiken? Ik heb een hele lange lijst met allerlei manieren maar die wil ik een andere keer gaan uit typen. Maar hier heb ik een paar manieren:

  • Recepten: voor als je een lekker recept vind die je een keer wil maken of nog een keer wil maken.
  • Goals: Wat wil je echt nog doen of wat heb je nog op de planning staan.
  • Uitgaven: Net als een kasboek bijhouden wat je uitgeeft aan alles wat je koopt. Zo houd je beter je money bij.
  • Lijstjes: je top 10, je favo dingen. Allemaal lijstjes die je bij kunt houden wat je favorieten zijn.
  • To-Do: Wat heb je nou elke dag te doen? Schrijf het op wat je te binnen schiet en vink het af als je het hebt gedaan.
Dit soort dingen kun je allemaal in je boekjes kwijt. Er zijn er natuurlijk nog veel meer maar daar kom je ineens op als je het echt nodig hebt. 

Gebruiken jullie nog notitie boekjes? En zo ja, waar voor en wat schrijven jullie er allemaal in?

Tot Morgen!

X
Maud
3 comments:

Chelsey Meijners said...

Ik heb hetzelfde met notitieboekjes. Bij de Hema moet ik mij ook altijd flink inhouden. Notitieboekjes liggen bij mij door de hele kamer. Iets opschrijven doe ik veel liever, omdat ik het dan beter onthoud x

Floor said...

ik hou van notitieboekjes! xx floorheid.blogspot.com

Jadwiga Weever said...

Ik heb dat ook als ik bij de hema kom dat ik me moet inhouden maar ik bewaar ze om als dagboeken te gebruiken of voor collage,s in te zetten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...