23 September 2015

Wat is leuk aan mode?

Wat is er nou leuk aan mode? Nou, best veel. Zonder kleren liep iedereen nou met wat blaadjes als kleding rond of met zelf gemaakte dieren kleding. 
Vroeger toen er nog niet veel kleren waren liep iedereen in dieren vellen. Later zijn mensen kleding gaan maken van verschillende planten. Ook had bijna ieder land een eigen kleding stijl. Zo was frankrijk al een heel groot mode land in de 16e eeuw. Frankrijk is begonnen met de haute couture. Vaak hadden alle belangrijke mensen enorm dure jurken, chique klederdracht en veel kant en kleur.
Maar genoeg over de geschiedenis. De belangrijkste merken zijn nog altijd: Chanel, Pierre Cardin, Céline, Chloe, Dior, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Hermes, Lavin, Rochas, Lois Vuitton en Yves Saint Laurent. Ook zijn er hele belangrijke mode steden zoals LA, Milaan, Londen, New York, Hong Kong, Madrid en Melbourne.
Het leuke van nu is dat je alles kunt dragen wat je wil. Al is het Gothic, Punk, Casual, Lolita, Bohemain, Sexy of gewoon van alles door elkaar, Alternatief. Ik zelf heb een stijl tussen Alternatief en Casual aangezien ik het leuk vind om alles te dragen maar ook weer om er netjes uit te zien. Veel hebben echt een eigen stijl: de gothic types dragen veel zwart met zwarte haren en zwarte lippen, de Casual types hebben vaak bruin of donker blond haar en dragen vaak lichte kleuren op hun gezicht, de Lolita types hebben te veel make-up op met veelste felle kleuren. Maar het maakt tegenwoordig niet uit wat je draagt als je je er zelf maar fijn in voelt.


Vroeger deed ik het erg vaak. Zelf kleding ontwerpen. En nog steeds vind ik dit erg leuk. Er zijn veel ontwerpers die hun droom hebben waar gemaakt zoals Coco Chanel, Jean Paul Gaultier en Lois Vuitton. Waarschijnlijk zijn deze grootheden begonnen met tekenen zoals jij en ik, alleen zijn hun heel erg ver gekomen in deze gave wereld. Zelf vind ik het leuk om karaktertjes te bedenken en dan bij die karakters allemaal verschillende kleding stukken te bedenken. Maar natuurlijk is het ook gewoon leuk om alleen de kleding zelf te ontwerpen.
Er zijn ook heel erg veel opleidingen, workshops en lessen die je kunt volgen om fashion designer te worden. Maar wil je echt beginnen met het ontwerpen van mode, begin dan eerst met wat lessen over tekenen want je moet natuurlijk weten hoe je verhoudingen tekent van mensen en dat je de goede maten hebt. En zonder een beetje basis over het tekenen van kleding kom je ook niet ver. Je moet weten tot hoever wil je deze broek laten komen, worden het lange mouwen of korte mouwen, is dit een jurk met veel plooien of weinig en wat voor soort stof wil je gebruiken. En wat natuurlijk ook heel erg belangrijk is, is de basis hoe je moet naaien. Je moet natuurlijk wel wat voorproefjes voorbereiden voordat je echt je eigen kleding kan gaan maken. Voor dit heb je ook weer verschillende lessen in naaien, haken, breien en ook opleidingen hoe je dit moet doen. Niks gaat voorbij een belangrijke basis.


Maar wat uiteindelijk iedere trendsetter wil is dat zijn of haar kleding lijn op de grootste catwalks word vertoond. Het lijkt me erg gaaf om zo'n modeshow een keer bij te wonen of er zelf op te lopen. De meeste gaan er heen voor hun eigen creaties te zien, inspiratie op te doen of voor het schrijven van een blog post of anderen een idee te geven wat er allemaal in de mode komt dat seizoen. Er lopen vaak duizende modellen over een catwalk zeker bij grote fashionshows in Milaan, Londen of Los Angeles.Tegenwoordig kun je alles dragen en dat zie je ook vaak in de mode bladen. Gekke jasjes, jurkjes, rokken, etc. Dus ben niet bang dat je voorschut loopt want dat is dus helemaal niet! Zeker niet nu! Zorg gewoon dat je je comfortabel voelt in je kleding en dat je iets kiest wat bij jou past.

Hebben jullie een eigen stijl?

XOXO
MaudNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...